Ovo je forum o stripovima anime i manga ostvarenjima, kao i o igricama i filmovima.Uživajte


  Naruto Uzumaki

  Share
  avatar
  Veljko94
  Admin
  Admin

  Male
  Number of posts : 13
  Age : 24
  Registration date : 2009-01-20

  Naruto Uzumaki

  Post  Veljko94 on Tue Jan 20, 2009 3:45 am

  Naruto je manga autora Masashija Kisimota s anime TV serijskom preradom. Glavni lik je Naruto Uzumaki, bučan, hiperaktivan adolescentan nindža koji konstantno želi biti priznat i poštovan, kao što želi postati Hokage, osoba koja se priznava kao vođa i najjači ninđa njegova sela.
  Naruto mangu prvi je put izdao izdavač Shueisha 1999. godine u 43. izdanju japanskog Shonen Jump časopisa. Viz Media izdala je prevedenu verziju u američkom Shonen Jump-u i grubo prevela trećinu serija. Naruto je postao Viz Medijina najprodavanija manga serija.
  Naruto anime serije, proizvedene od studija Pierrot i Aniplex, prvo su prikazane preko cijelog Japana na satelitskom TV Tokyo mreži i na anime satelitskoj televizijskoj mreži Animaxa 3.avgusta 2002 godine, te još traje. Prvi dio je trajao devet sezona, dok je drugi dio svoju prvu sezonu počeo 15.februara.2007 godine.


  Trajanje serija i njena popularnost usporediva je s Akirinom Toriyamovom Dragonballom, još jednom popularno akcijsko- orijentiranom shōnen mangom. Još od svoga stvaranja, Naruto se raširio na velik broj fansitea koji sadrže detaljne informacije, vodiče i aktivne forume. Neke od prvih i najpopularnijih stranica, koje su ciljale na engleski govoreću publiku, utemeljene su nakon što je ubrzo nakon raspuštanja prvog manga sveska u avgustu 2003 godine. Kao i mnoge ostale mange i anime titlovi, Naruto se proširio na svoju vlastitu kolekcionarsku kartašku igru.


  https://www.youtube.com/watch?v=p0KafqQksEk

  https://www.youtube.com/watch?v=ocNiMX0u_1w

   Current date/time is Sun Dec 09, 2018 9:58 pm